Makkelijk, maar smakelijk gerecht: Pita sandwiches met kip tikki massala.
Ingredienten voor pita sandwiches
- 5 pitabroodjes in vieren gesneden
- 1 kipfilet
- 1 knoflookteentje
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1-2 eetlepel olie
- Halve komkommer
Bereiding van pita sandwiches
- Snijd de kipfilet in reepjes en marineer in het mengsel van kruiden, citroensap, knoflook en olie. Laat dit lekker intrekken.
- Bak het dan in een koekenpan gaar. Snijd de partjes pita in twee helften, maar laat ze op elkaar liggen. Bak in een oven van 200 graden af (niet te lang, dan worden ze te hard).
- Beleg elk pitapuntje met een komkommerschijfje en daarop wat kipfilet.
- Steek vast met een coktailprikker.
Ingrediënten en bereiding van de dipsaus
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepel volle yoghurt
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Al deze ingredieënten mengen en bij de pitabroodjes geven.
Dit recept voor pita sandwiches met kip tikki massala is ter beschikking gesteld door Ellouisa.
Meer recepten
Bekijk ook andere recepten: Ramadan recepten
Ook lekkere Ramadan recepten die je wilt delen? Neem contact met ons op.