Harira wordt vaak tijdens de Ramadan gemaakt en het is een bekend Ramadan gerecht, hoewel het ook gewoon buiten de Ramadan gemaakt kan worden. Harira is een lekkere, gevulde soep en kan op verschillende manieren gemaakt worden en hierbij hebben we een recept geselecteerd voor een heerlijke harira.
Ingredienten voor harira
- 5 tomaten, ontveld
- 1 grote ui
- Klein bosje bladselderij
- Paar takjes peterselie
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels zout (kan later eventueel meer bij)
- 1,5 theelepels zwarte peper
- 1 blikje tomatenpuree
- Saffraan
- Vlees in blokjes
- Kommetje kikkererwten, geweekt
- Vermicelli (hoeveelheid naar keuze)
- 2 eetlepels bloem
Bereiding van harira
Bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en de ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak dit mee. Vul de blender met water en voeg dit toe. Doe nog een halve blender water erbij. Breng aan de kook en laat dit minstens 2 uur koken.
Dan de tomatenpuree erbij en nog een halve blender water. Aan de kook brengen en nog een uurtje laten koken. Bloem mengen met water tot een glad papje en door de harira roeren. Laat het zo inbinden. Dan vermicelli erbij en dit gaar laten worden.
Dit harira recept is ter beschikking gesteld door Ellouisa.
Meer recepten
Bekijk ook andere recepten: Ramadan recepten
Ook lekkere Ramadan recepten die je wilt delen? Neem contact met ons op.