Garnalen bladerdeeg flapjes: lekker en makkelijk te maken. Een ideaal Ramadan hapje!
Ingrediënten garnalen bladerdeeg flapjes
- 1 bakje roze garnalen (Albert Hein)
- ¼ deel mihoen (van een pakje van conimex)
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel gember
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook of ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 pak bladerdeeg
- 1 eidooier
- Beetje water
Bereiding garnalen bladerdeeg flapjes
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit dit even in wat olie. Voeg de kruiden en de garnalen toe en roerbak dit even door. Bereid de mihoen volgens de verpakking en snijd kleiner, meng het met de garnalen en laat het uitlekken. Neem een bladerdeegplakje en snijd dat schuin door (laat het plasticje eraanzitten).
Leg 1 eetlepel vulling in het midden en vouw het deeg dubbel zodat je een driehoekje krijgt met de zigzaglijntjes aan de bovenkant. Druk de randen dicht met een vork en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de eidooier, die losgeklopt is met wat water en bak ze op 220 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Lekker met chilisaus!
Dit garnalen bladerdeeg flapjes recept is ter beschikking gesteld door Ellouisa.
Meer recepten
Bekijk ook andere recepten: Ramadan recepten
Ook lekkere Ramadan recepten die je wilt delen? Neem contact met ons op.