Tonijn bladerdeeg pakketjes zijn makkelijk te maken en lekker. En het is ideaal voor tijdens de Ramadan doordat ze niet zwaar op de maag vallen en goed bij de soep passen die vaak gegeten wordt na het verbreken van het vasten. En natuurlijk kunnen ze ook makkelijk opgewarmd worden in de ochtend voor suhur.
Ingredienten voor tonijn bladerdeeg pakketjes
- 1 blikje tonijn
- 6 champignons in plakjes
- 1 wortel in blokjes, gaar gekookt in wat water
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- Handje groene olijven in plakjes
- Handje diepvriesdoperwten
- 1 teentje knoflook (kan je weglaten in de ramadan)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout (niet te veel doen, zit veel zout in de olijven en tonijn!)
- 1/2 theelepel peper
- Voor het bestrijken: 1 eidooier en Italiaanse kruiden
Bereiding voor tonijn bladerdeeg pakketjes
Bak in een wok met wat olie de groenten (behalve de olijven) met de kruiden lekker aan. Schep de olijven en de klein gemaakte tonijn erdoor en warm even mee op laag vuur. Laat het afkoelen.
Neem een bladerdeegvel en snijd het in twee delen (zie de foto). Snijd in de ene helft inkepingen en leg op de andere helft wat van de vulling (zie de foto). Vouw dan het deel met de inkepingen over het deel met de vulling en druk de randen goed aan (ik neem het pakketje in mn handen en druk met mn vingers de randen goed plat, zodat ze niet los gaan).
Je hebt dan een mooi vierkant pakketje.
Bestrijk de bladerdeeg pakketjes met losgeklopt eigeel en bestrooi met italiaans kruiden. Bak ze tenslotte in de oven, 20-25 minuten op 220 graden.
Dit recept voor tonijn bladerdeeg pakketjes is ter beschikking gesteld door Ellouisa.
Meer recepten
Bekijk ook andere recepten: Ramadan recepten
Ook lekkere Ramadan recepten die je wilt delen? Neem contact met ons op.
Zo lekker
Echt geweldig lekker! JazakAllah khayran voor het delen.